Ο Ανδρέας Ευθυμίου δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου,  απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στον Διευθ/ντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Α.Eστη Γενική Δ/νση Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Δ/νση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Αττικής, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής – Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και στα Α.Τ Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας, ζήτησε να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους έτσι ώστε να διερευνηθεί η αιτία, αντιμετωπίζοντας με έμπρακτες ενέργειες το πρόβλημα αυτό, το οποίο επαναλαμβάνεται κατά καιρούς χωρίς να έχει δοθεί οριστική λύση.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στην προ ημερών επιστολή του την οποία κοινοποιεί στον Περιφερειάρχη Αττικής, στην Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, και τον Δήμαρχο Καλλιθέας τονίζει τα εξής:

«Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά θέτοντας υπόψη σας την επανάληψη του φαινομένου εκροής υγρών στον Ιλισό ποταμό στα όρια των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας τα οποία προκαλούν έντονη δυσοσμία και δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων.

Ένα πρόβλημα που απασχολεί την πόλη μας από τη δεκαετία του 1990, για το οποίο ο αείμνηστος Δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης, αλλά και εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος είχαμε θέσει προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την ΕΥΔΑΠ και τη Νομαρχία.

Στη συνέχεια  ως Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου με επιστολές μου στις αρμόδιες υπηρεσίες έχω ζητήσει επανειλημμένα την επίλυση του προβλήματος αυτού. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα διαιωνίζεται χωρίς καμία ουσιαστική και αποτελεσματική ενέργεια των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα αυτό επανήλθε με αποτέλεσμα να υπάρξει ανησυχία στους περιοίκους.

Σας ζητώ να προβείτε στους απαραίτητους ελέγχους έτσι ώστε να διερευνηθεί η αιτία, αντιμετωπίζοντας με έμπρακτες ενέργειες το πρόβλημα αυτό, το οποίο επαναλαμβάνεται κατά καιρούς χωρίς να έχει δοθεί οριστική λύση. Ζητώ την παρέμβασή σας για την επίλυση του θέματος αυτού, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η επίλυσή του».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

«Εδώ και αρκετά χρόνια τόσο ως Αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Μοσχάτου μαζί με τον αείμνηστο Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη, όσο και ως Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου έχουμε επανειλημμένα ζητήσει εγγράφως τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών για το περιοδικό φαινόμενο της εμφάνισης υγρών και δυσοσμίας στον Ιλισό, η πηγή των οποίων προέρχεται από άλλες περιοχές και καταλήγει στο ανοιχτό τμήμα του Ιλισού.

Αυτό πράξαμε και τώρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής καλούνται και πάλι να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος»