Για μπάχαλο με πολύωρες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες στις πύλες εισόδου κάνει λόγο σε δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις για επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη βουλευτή Μπέτυ Σκούφα επισκέφτηκαν χτες τα τελωνεία σε Ευζώνους και Προμαχώνα.

«Παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας» σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Επιτελικό μπάχαλο

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου έχει ως εξής:

«Επιτελικό μπάχαλο και στις πύλες εισόδου για δεύτερη χρονιά.

»Πολύωρες εξακολουθούν να είναι οι καθυστερήσεις στους Ευζώνους και τον Προμαχώνα, με ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες από τις γειτονικές μας χώρες-παραδοσιακές αγορές- που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους.

»Παρά τις υπέρ προσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού στους συνοριακούς σταθμούς, λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης η κατάσταση είναι «παραλυτική»καθώς η «επιτελική κυβέρνηση» δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις των ελέγχων.

»Εδώ και μήνες καταθέσαμε επίσημα πρόταση και αποτελεί και κοινή απαίτηση των τοπικών φορέων να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών παράλληλα με την αυτονόητη αναγκαιότητα για ενίσχυση του προσωπικού όλων των κατηγοριών στις υφιστάμενες πύλες εισόδου.

»Παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας».