Υπήρξαν πράγματα που μας υπέδειξαν οι ειδικοί αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε διαφορετικά ανέφερε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι στις περιπτώσεις που εκτιμούσε ότι η εισήγηση της επιτροπής ήταν λάθος η κυβέρνηση έλαβε διαφορετική απόφαση.

Μια τέτοια απόφαση ήταν αυτή του περασμένου Ιανουαρίου όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Alpha.

«Τον Ιανούαριο όταν ξανακλείσαμε για να απορροφήσουμε την χαλάρωση των Χριστουγένων ήταν δική μας απόφαση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε δε ότι σε άλλες περιπτώσεις όπως το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (Mall) που ήθελε το υπουργείο Ανάπτυξης και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είπε όχι «συνταχθήκαμε με την Επιτροπή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση συζητάει και περιμένει τη γνώμη της Επιτροπής αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει. «95 στις 100 φορές συνταχθήκαμε με τις αποφάσεις των ειδικών» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «λαϊκισμό» τη δημοσιοποίηση των πρακτικών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης και ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι κάτι παραπάνω από θλιβερό. Ότι και να γίνει θα πουν το αντίθετο».