Συνήθως τέτοια εποχή οι περισσότεροι «κατηφόριζαν» από το Παρίσι στην ειδυλλιακή, γεμάτη υπέροχες εικόνες και μεθυστικές ευωδιές Cote d’ Azur.

Η Γαλλική Ριβιέρα, συνδεδεμένη στενά με μυθικά ονόματα της τέχνης και της κουλτούρας (Πικάσο, Σαγκάλ, Ματίς, Κοκτό, αλλά και τον δικό μας Νίκο Καζαντζάκη, ο οποίος πέρασε τα τελευταία εννέα χρόνια της ζωής του σε ένα πολύ όμορφο σπίτι), θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο των διεθνών media τον ερχόμενο Ιούλιο.

Τα ωραιότερα – μπικινοφορούντα – κορίτσια θα προσπαθήσουν να τραβήξουν τα φλας των παπαράτσι κάτω από τον χρυσό, λαμπρό ήλιο της South France.

Το super glamorous Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί (με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και λιγότερο κόσμο) τον ερχόμενο Ιούλιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός μετά τα Oscar που γίνονται στο Λος Αντζελες αυτή την Κυριακή.

Δειλά-δειλά οι οργανωτές ανοίγουν τις αίθουσες των πολυτελών, πανάκριβων ξενοδοχείων και τα σαλόνια των private clubs.

Τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία, όπως αυτά των Chopard, Cartier, Boucheron, Graff, Chaumet, «κρύβουν» τα διαμάντια στις θυρίδες από υπέρλαμπρες σουίτες, αυξάνουν όμως τη δύναμη των bodyguards.

Μην ξεχνάμε ότι μπιζού με διαμάντια εκατομμυρίων του οίκου Chopard έχουν γίνει στόχος ληστών στην Κρουαζέτ περισσότερο από δύο φορές. Oh mon Dieu!