Το pincher μου Ρόμελ «όρμησε» για μία ακόμα φορά σαν γερμανικό πάντσερ πάνω στα υπολείμματα του μακαρόν. Μικρές κουκκίδες σε ροζ, γαλάζια, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα από τις γλυκές, υπέροχες δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου ζαχαροπλάστη Pierre Hermé.

Η θεραπαινίς Καντελάρια, η οποία κατέφθασε με το ηλεκτρικό «σκουπάκι» τελευταίας τεχνολογίας, μου αποκάλυψε ότι το άτακτο μικρόσωμο κατοικίδιο κατόρθωσε σκαρφαλώνοντας στα μινιμαλιστικού τύπου σκαμπό Armani της κουζίνας να ανακαλύψει τα κουτιά με τα δεκάδες πολύχρωμα μακαρόν. Πρόλαβε μάλιστα πριν τον «συλλάβει» ο αρχιμάγειρας της κατοικίας στα Νότια Προάστια να σκίσει τις ζελατίνες και να βουτήξει τη μουρίτσα του στις προσεγμένες ώστε να ταιριάζουν απόλυτα χρωματικά γλυκές σειρές.

Η μεξικανικής καταγωγής θεραπαινίς, η οποία φέρει κάτι από τις καμπύλες της Τζένιφερ Λόπεζ και το πλούσιο στήθος της Σάλμα Χάγεκ, επισήμανε ότι τουλάχιστον ο Ρόμελ κατέστρεψε τα θαυμάσια αλλά πιο ευρείας κατανάλωσης «Ladurée». Αυτά του Pierre Hermé είναι πιο exclusive και ακριβά.

Θυμάμαι «σκηνές» ένα ανοιξιάτικο απόγευμα, στο υπέρκομψο κατάστημα Hermé στην πλέον chic περιοχή στο Παρίσι.

Η top δικηγόρος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και υπέρμαχος της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ (ο σύζυγός της, διάσημος star Τζορτζ φιλοξενείται σήμερα στο εξώφυλλο του BHMAgazino) αγόραζε σοκολατάκια με κρέμα κερασιού. Λίγα λεπτά αργότερα στο κατάστημα που μοιάζει με πανάκριβη boutique κοσμημάτων έφθασε η διεθνούς φήμης ελληνίδα γλύπτρια Σοφία Βάρη.

Η Σοφία και ο σύζυγός της κολομβιανός γλύπτης Φερνάντο Μποτέρο διαθέτουν ένα μοναδικής αισθητικής διαμέρισμα ακριβώς πίσω από τη σοκολατερί του Pierre Hermé. Ενα τεράστιο διαμέρισμα «κρυμμένο» μέσα σε μια πετρόκτιστη αυλή. Προστατευμένο από πολύ ψηλούς τοίχους. Επιφανείς προσωπικότητες διαμένουν εκεί. Ρίχνω μια γρήγορη ματιά στον Ρόμελ. Ο σκύλος μοιάζει… μεθυσμένος. Είχε βουτήξει τη μουσούδα του στη συλλεκτική σαμπάνια του Karl Lagerfeld…