Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 11.30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα βρεθούν η διαχείριση της πανδημίας, το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, οι ενδεχόμενες μετακινήσεις το Πάσχα, η πορεία της οικονομίας, αλλά και τα εθνικά μας θέματα.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση, εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 10.20 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi – άρτι αφιχθέντα από την Τουρκία και την συνάντησή του με τον Ερντογάν. Επιπλέον, την Πέμπτη επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πολιτικές απαντήσεις στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναμένεται να συζητηθεί, κυρίως, η ανάγκη συντονισμένης πολιτικής απάντησης της κυβέρνησης στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την έμπρακτη στήριξη των πολιτών που έχουν πληγεί από την πανδημία, αλλά και με νομοσχέδια και πρωτοβουλίες που θα πάνε την οικονομία μπροστά και θα δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις «στα fake news της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη είχε γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί στους βουλευτές του κόμματός του, ότι θα επιδιώκει να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα σχεδόν κάθε μήνα.