Η EE δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η κ. φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η ΕΕ άργησε να δώσει εγκρίσεις και πρόσθεσε ότι υπήρξε υπερβολική αισιοδοξία σχετικά με τη μαζική παραγωγή εμβολίων.

«Ίσως ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι οι παραγγελίες μας θα παραδίδονταν στην ώρα τους» επισήμανε.

Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης, διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί εάν είχαν τρέξει οι μεγάλοι παίκτες».

«Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε» υπογράμμισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια και ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

Μάνφρεντ Βέμπερ: Το να κρατήσουμε την Ευρώπη μαζί ήταν σωστό

Το γεγονός ότι η ΕΕ έκανε λάθη στο ζήτημα των εμβολίων σημείωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι πολλές από τις αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ ήταν σωστές.

«Το να κρατήσουμε την Ευρώπη μαζί ήταν σωστό» ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, για τη δουλειά που κάνει, η οποία όπως επισήμανε ο ίδιος είναι μέσα στην καταιγίδα.

Παράλληλα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκε υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ υπογράμμισε ότι η επιλογή της απαγόρευσης εξόδου των εμβολίων από την ΕΕ πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)