Θρήνος επικρατεί στον Έβρο καθώς και στο Σώμα της Πυροσβεστικής μετά τον χαμό του 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος την ώρα του καθήκοντος έπεσε σε φρεάτιο.

Ο τραγικός θάνατος του πυροσβέστη έχει προκαλέσει θλίψη στο πανελλήνιο.

Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας και ισχυρής βροχής μαθητές είχαν εγκλωβιστεί σε σχολείο στον οικισμό του Απαλού, και ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Ο 46χρονος πυροσβέστης έσπευδε να συνδράμει στην επιχείρηση για τη διάσωση των μαθητών, όταν, ενώ βρισκόταν έξω από το πυροσβεστικό όχημα, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και έχασε τη ζωή του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 16.00 στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου στη Νέα Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το χρονικό

Ο 46χρονος εκτελούσε το καθήκον του με άλλους συναδέλφους, καθώς λόγω της κακοκαιρίας είχε πλημμυρίσει η περιοχή του Απαλού και μετέβαιναν στο δημοτικό σχολείο όπου παρέμεναν εγκλωβισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Για λίγο δηλώνεται ως αγνοούμενος και τελικά σε αυτή την περιοχή, λίγα μέτρα από το σχολείο που επιχειρούσε επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι όλων. Είναι η στιγμή που η σορός του 46χρονου πατέρα τριών παιδιών εντοπίζεται και η αγωνία για τους δικούς του μετατρέπεται σε απόγνωση.

Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του άτυχου πυροσβέστη άρχισε το μεσημέρι, όταν μετά από λίγα λεπτά καταρρακτώδους βροχής, η περιοχή του σχολείου μετατράπηκε σε ποτάμι. Τα παιδιά παγιδεύτηκαν και πολύ γρήγορα ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε την πυροσβεστική για βοήθεια.

Στο σημείο σπεύδουν και οχήματα του στρατού. Τα 110 παιδιά απεγκλωβίζονται με ασφάλεια, αλλά το μεγάλο κακό θα ερχόταν στη συνέχεια.

Ο άτυχος πυροσβέστης βρισκόταν σε όχημα του Σώματος μαζί με δύο συναδέλφους του. Κάποια στιγμή το πυροσβεστικό κόλλησε στα λασπόνερα κι ο 46χρονος έκανε τη μοιραία κίνηση. Άνοιξε την πόρτα για να βγει και αμέσως παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Δείτε τη στιγμή που βγαίνει από το πυροσβεστικό όχημα στο βίντεο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στο τέταρτο λεπτό.

Θρήνος στην περιοχή

«Θρηνήσαμε ένα θύμα, έναν φίλο. Τον ξέραμε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ότι και να λέμε τα λόγια είναι περιττά» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Τακάς, πρόεδρος της Κοινότητας Απαλού στον Έβρο.

«Με την πρώτη έντονη βροχή είχαμε τα ίδια προβλήματα. Και πάντα ευχόμασταν να μη γίνει αυτό που έγινε χθες. Πρέπει να γίνουν έργα στους οικισμούς για να μην έχουμε τέτοια περιστατικά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τακά, ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή. «Ενώ ήξεραν τα καιρικά φαινόμενα, άφησαν τα παιδιά να πάνε στα σχολεία. Το ξέραμε μια εβδομάδα πριν» επισήμανε.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον θάνατο

«Tις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».