Σοβαρά προβλήματα έχιε προκαλέσει η κακοκαιρία στον Έβρο.Εδώ και ώραπ αραμένει σποκλεισμένη η εθνική οδός Αρδανίου-Ορμενίου στο ύψος του Προβατώνα λόγω πλημμύρας με αποτέλεσμα ο νομός να έχει κοπεί στη μέση.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στο δήμο Σουφλίου

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και ο δήμος Σουφλίου καθώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του δήμου.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου να επεμβαίνουν για αντλήσεις των υδάτων.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης «η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών».

Ο δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στην κεντρική οδό της πόλης του Σουφλίου, να έχουν αυξημένη προσοχή και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της μεγάλης ποσότητας νερού.»

Αποκλεισμένοι οι ακόμα οι μαθητές

Αποκλεισμένοι βρίσκονται στο Δημοτικό σχολείο Απαλού μαθητές και δάσκαλοι, ενώ με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του και ήδη συνεργεία κατευθύνονται προς τα εκεί για ασφαλή απομάκρυνση όλων. Προβλήματα υπάρχουν και στο Νηπιαγωγείο και τα άλλα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.