Πάνω από τις 15 μονάδες κινείται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που διενεργήθηκε το διάστημα 14-19 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, με 5,9%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, ενώ ποσοστό κάτω του ορίου εισόδου στη Βουλή (2,7%) λαμβάνει το ΜέΡΑ25.

Ισχυρό  είναι και το προβάδισμα του πρωθυπουργού και Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, με 45%, έναντι 30% που απαντά «κανέναν» και 21% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα.

Το 44% των πολιτών κρίνουν ότι στον πρόσφατο ανασχηματισμό έπρεπε να γίνουν άλλες και περισσότερες αλλαγές, ενώ το 18% κρίνει ότι αυτές που έγιναν ήταν οι σωστές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open, το 48% των πολιτών δηλώνουν μη ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, έναντι 43%, που δηλώνουν ικανοποίηση.

Το 45% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, έναντι 41% που τα θεωρεί επαρκή.

Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμο και για τους ίδιους το εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τον Ιανουάριο σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου, σε 48% από 33%, ενώ μικρή μείωση (σε 17% από 19%) παρουσιάζει και το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν.

H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 14-19 Ιανουαρίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

Δείτε αναλυτικά τις κάρτες