Το Αμπου Ντάμπι, πέρα από το αστραφτερό lifestyle, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου χώρου της τέχνης.

Εικαστικοί, γκαλερίστες, art dealers, μεγάλοι συλλέκτες, αρχιτέκτονες όπως ο Ζαν Νουβέλ αλλά και ο «δικός μας» Ρέντσο Πιάνο έχουν ρίξει το ενδιαφέρον τους στο λιλιπούτειο κρατίδιο.

Φίλοι πάντως που επιθυμούσαν να επισκεφθούν το Μονακό (το BHMAgazino φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στο Πριγκιπάτο) άλλαξαν γνώμη όταν έμαθαν ότι η Aegean σταμάτησε την απευθείας πτήση στη Νίκαια.

Οι Ελληνες, παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια πανδημία, συνεχίζουν να κάνουν επιλογές που κάποιες στιγμές δημιουργούν ερωτηματικά.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κατηγορούν άλλους για τις λαμπερές, προκλητικές μερικές φορές επιλογές. Εκείνους οι οποίοι ταξιδεύουν σε λαμπερά spots, διαθέτουν όμως τα χρήματα για να υποστηρίξουν τις επιλογές τους (ακόμα και αν δεν ταιριάζουν με τις εποχές τις δύσκολες που ζούμε).

Ας σκεφθούμε όμως ότι κάποια χρόνια πριν υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν πλούσιοι, ούτε καν ευκατάστατοι, και δανείζονταν από τράπεζες για να πάνε στα μπουζούκια ή να κάνουν διακοπές στη Μύκονο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα εορτοδάνεια για ατέλειωτες βόλτες στους νυχτερινούς ναούς της διασκέδασης ή τα διακοποδάνεια για όλους εκείνους οι οποίοι προτιμούσαν τη Μύκονο τα καλοκαίρια.

Λίγο αργότερα δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους…