Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας είχε σήμερα ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Μετά την συνάντηση ο κ. Τσιάρας, δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόταση και επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βοηθήσει ουσιαστικά στη μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Νομίζω για τον κ. Κώτσηρα είναι όλα γνωστά. Είναι ένας νέος συνάδελφος στη Βουλή, ο οποίος με επάρκεια, σοβαρότητα και μετριοπάθεια έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Είναι πολύ ευχάριστη στιγμή για μένα να βρίσκεται σήμερα εδώ ως νέος συνεργάτης του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου από κοινού να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη.

Όπως γνωρίζετε ήδη, έχουμε ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο σημαντικών αλλαγών και σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Αλλά οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά, ώστε να φτάσουμε στην εποχή της ψηφιακής Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί. Συστηματικά, με επιμονή, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το ρόλο και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Καλώς ήλθες, Γιώργο».

Στη συνέχεια ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρας, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό και όλους σας για την πολύ όμορφη υποδοχή. Να πω ότι αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος για την ανάληψη των καθηκόντων μου ως υφυπουργός Δικαιοσύνης και συναισθάνομαι πλήρως το βάρος της ευθύνης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμφίβολα, η Δικαιοσύνη είναι ένας βασικός πυλώνας για την κοινωνία και τον πολίτη. Μέχρι σήμερα, έχει παραχθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ένα εξαιρετικό νομοθετικό έργο. Σε αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία και σε αγαστή σχέση με τον αξιότιμο υπουργό, τον κ. Κώστα Τσιάρα θα συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Από κοινού θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της Δικαιοσύνης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τη διεθνή συνεργασία. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία για να ολοκληρώσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε μπροστά μας.

Σας ευχαριστώ υπουργέ για τη σημερινή υποδοχή».

Πηγή: ΑΜΠΕ