Η αστυνομία βρήκε μια βαλίστρα, ματσέτα, μαχαίρια και σύμβολα των Ναζί σε επιδρομές που πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί μετά την απαγόρευση της ακροδεξιάς οργάνωσης με την ονομασία «Ταξιαρχία Λύκων 44» (Wolfsbrigade 44), την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός ναζιστικού κράτους.

Σβάστικες ήταν μεταξύ των συμβόλων των Ναζί που ανακαλύφθηκαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια 11 μελών της οργάνωσης στα κρατίδια της Έσσης, του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Δεν υπάρχει χώρος στη χώρα μας για μια ομάδα που σπέρνει μίσος και επιδιώκει την επανίδρυση ενός ναζιστικού κράτους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Τα μέλη της «Ταξιαρχίας Λύκων» δηλώνουν ανοικτά πίστη στον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ και επιδιώκουν να βάλουν τέλος στο δημοκρατικό κράτος, ενώ προωθούν τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, ανέφερε το υπουργείο.

Η ακροδεξιά ομάδα, που ιδρύθηκε το 2016, είναι επίσης γνωστή για την αντισημιτική και ρατσιστική της ιδεολογία, καθώς και για τις βίαιες και επιθετικές εμφανίσεις της σε δημόσια και κοινωνικά μέσα.

Τι σημαίνει το «44»

Τα μέλη της ομάδας θέλουν να ιδρύσουν ξανά μια ναζιστική δικτατορία, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το «44» στο όνομά του σημαίνει το τέταρτο γράμμα στο αλφάβητο, DD και είναι συντομογραφία του Division Dirlewanger. Ο Oskar Dirlewanger ήταν γνωστός εγκληματίας πολέμου και διοικητής μιας ειδικής μονάδας των Ναζί SS, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης τα σύμβολα της οργάνωσης, όπως τη νεκροκεφαλή με τις δύο χειροβομβίδες και τον αριθμό 44.

Παραπέμπει σε μια παραστρατιωτική μονάδα των ναζιστικών SS στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία ήταν ιδιαίτερα αιμοχαρής και έφερε το όνομα του Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ, ο οποίος κατηγορείται ότι διέταξε και διέπραξε σφαγές αμάχων στα χρόνια του 1940 στην Πολωνία και τη Λευκορωσία.

Νωρίτερα φέτος, η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε άλλες ακροδεξιές ομάδες, όπως η Combat 18 και το Nordadler.