Στον  Εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγήθηκε ο 16χρονος με καταγωγή από το Λουτράκι ο οποίος παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Αστυνομικές Αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας με θύμα μία 50χρονη γυναίκα στην Αγία Βαρβάρα.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι  στην Ανακρίτρια Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση  είναι  κατηγορούμενη η 15χρονη κόρη του θύματος με τον 17χρονο φίλο της από τη Ρουμανία.

Και οι δύο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Ο 17χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και η 15χρονη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία.

Οι ποινές

Λόγω του ότι οι δράστες είναι ανήλικοι, η μέγιστη ποινή που θα της επιβληθεί είναι μέχρι οκτώ χρόνια, λόγω της ηλικίας τους.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος της 15χρονης αναμένεται να ζητήσει ένα είδος ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

«Η ανήλικη δεν είναι άμοιρη ευθυνών»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σπύρος Δημητρίου, συνήγορος της 15χρονης, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο έγκλημα στα ελληνικά χρονικά και δήλωσε και ο ίδιος σοκαρισμένος.

«Παρότι έχω ασχοληθεί πολλές φορές με ειδεχθή εγκλήματα, αυτή τη φορά είναι κάτι που με ξεπέρασε. Υπερασπιστικά αυτό που μπορώ να προτείνω στην ανήλικη να ότι πρέπει οπωσδήποτε να υποστεί την επιεική στάση της πολιτείας και να πάει σε ειδικό κατάστημα νέων όπου πρέπει να κρατηθεί».

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι η 15χρονη παραδέχτηκε στην απολογία της ότι ήταν παρούσα στη δολοφονία της μητέρας της, ωστόσο από τα στοιχεία δεν προκύπτει φυσική αυτουργία.

«Αυτό δε σημαίνει ότι είναι άμοιρη ευθυνών».

Ο συνήγορος της 15χρονης τόνισε ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική εκτίμηση για την ανήλικη καθώς «φαίνεται να υπάρχουν ψυχιατρικές παρεκκλίσεις».

Παρότι τα στοιχεία δε δείχνουν αυτουργία για την 15χρονη, ο συνήγορός της υποστήριξε ότι «προφανώς υπάρχει συνέργεια» και είναι κάτι που θα εξεταστεί.

Κομβικό σημείο στην αλλαγή της συμπεριφοράς της 15χρονης προς τη μητέρα της ήταν ο θάνατος του πατέρα της, ενώ πληροφορίες που ήθελαν την ανήλικη να έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να δολοφονήσει τη μητέρας της, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία.

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι η 15χρονη έχει ευθύνες για το ειδεχθές αυτό έγκλημα οι οποίες και θα της αποδοθούν.

«Με συγκλονίζει σαν έγκλημα».