Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την επικείμενη απόφαση επί των ποινών.

Σύμφωνα με την κυρία Τομπατζόγλου, η καταδικαστική απόφαση είναι μια πρώτη πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, περιμένει τώρα τη δικαίωση όχι μόνο για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του γιου τους, αλλά και για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταλάβει ότι το θέμα δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά ότι είναι ένα βαθιά πολιτικό πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί συλλογικά για όλη την κοινωνία.

Για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την απόφαση επί των ποινών, ο κ. Αναστασόπουλος υποστήριξε πως από την στιγμή που πρόκειται για απόφαση επί της ενοχής, δεν μπορούμε να μιλάμε για ενδεχόμενο ατιμωρησίας.

Καθώς ο λόγος ανήκει στο δικαστήριο πλέον, «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό, στην απόφαση επί της ποινής και επί των ελαφρυντικών θα αποδώσει δικαιοσύνη όπως πρέπει να κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε τη διαδικασία από εδώ και μπρος λέγοντας πως η ανώτατη ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι τα 15 χρόνια, από τα οποία η πραγματική έκτιση της ποινής ανέρχεται στα 3/5 της αρχικής κάθειρξης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αναγνώριση ελαφρυντικών ή όχι, θα ακολουθήσει η κρίση για αναστολή. Εκεί, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα κάνουν έφεση και θα υποβάλουν αίτημα για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Από την πλευρά της, η κυρία Ασημακοπούλου συνεχάρη το έργο της δικαιοσύνης και μίλησε για τον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Μία ημέρα πριν από την ιστορική απόφαση, ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής έστειλε κατάπτυστο γράμμα σε όλους τους ευρωβουλευτές λέγοντας ότι υπάρχει κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και πολιτική σκευωρία συνωμοσίας την οποία έχει οργανώσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιπλέον μίλησε στην Ολομέλεια με υβριστικούς τόνους για το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, για την ίδια προσωπικά και για τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζήτησε από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Λαγού.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να του επιβληθεί ποινή μισθολογική και απαγόρευση εκφοράς λόγου στην Ολομέλεια.

Κλείνοντας, η κυρία Τομπατζόγλου τόνισε πως δε θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο να δικάζεται η Χρυσή Αυγή, αν όλοι έδειχναν νωρίτερα τον ίδιο οίστρο που δείχνουν τώρα για την καταδίκη της προκειμένου να είχαν ανακόψει την ανοδική της πορεία τόσο μέσω των ΜΜΕ όσο και μέσω της πολιτικής κάλυψης συνολικά.