Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου υπερασπίστηκε τη θέση της ότι έπρεπε να αθωωθούν οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την τοποθέτηση της εισαγγελέως.

Ο κ. Καμπαγιάννης ανέφερε πως «η πρόταση της εισαγγελέως ήταν έξω από την αποδεικτική διαδικασία. Συσκότισε το αποδεικτικό υλικό και σε σημεία το διαστρέβλωσε».

«Σήμερα αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση μιας και δεν πρότεινε ελαφρυντικά εφόσον πλέον υπάρχει η πραγματικότητα της δικαστικής απόφασης. Κάτι που δεν συνηθίζεται στα ποινικά ακροατήρια. Θεωρούμε ότι είναι ένα στίγμα στην εισαγγελία αυτή της χώρας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την τελική απόφαση ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής τόνισε ότι ίσως την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη ολοκληρωθεί η διαδικασία και κλείνοντας σημείωσε πως «θα έχουμε μια εικόνα (επί των ποινών) με την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους επτά διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, το πλαίσιο της ποινής από 5-15 έτη κάθειρξης πηγαίνει στα 2- 8».