Αμείωτα συνεχίζονται τα πάρτι στις πλατείες, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 00:00. Στις πλατείες Νέας Σμύρνης, Βαρνάβα και στο Μοναστηράκι πολίτες χωρίς μάσκες, αγκαλιάζονταν και διασκέδαζαν.

Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής πλέον έγιναν συνήθεια.

Παρόλο που τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες κατεβάζουν ρολά στις 00:00 το βράδυ, έτσι ώστε να μην πωλείται αλκοόλ, οι νέοι βρίσκουν τρόπους να μαζεύονται και να διασκεδάζουν, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Το… αδιαχώρητο στις πλατείες της Αττικής

Αμέσως μόλις έκλεισαν τα μπαρ, στη Νέα Σμύρνη δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πολύ κόσμο που διασκέδαζε, χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας.

Ίδια εικόνα και στο Μοναστηράκι. Νέοι, ο ένας πάνω στον άλλον, με μπύρες στο χέρι, μαζεύονται σε μεγάλες παρέες σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Το πάρτι συνεχίζεται

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην πλατεία Βαρνάβα, όπου το κλείσιμο του περιπτέρου της πλατείας τα μεσάνυχτα δε φαίνεται να πτόησε τους θαμώνες, οι οποίοι προνόησαν να έχουν τις προμήθειές τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους, αδιαφορώντας για τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων και τα μέτρα προστασίας.

Οι εικόνες συνωστισμού καλά κρατούν, την ώρα που οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε τέτοιες συναθροίσεις, ένα άτομο μπορεί να μολύνει ακόμη και 100 συνανθρώπους του.