Η εικαστική έκθεση «Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη» έκανε εγκαίνια εχθές στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. 31 μοναδικοί εικαστικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στην έκθεση με έργα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για αυτή.

«Είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που καθιστά τον Πειραιά επίκεντρο της τέχνης για αυτή την περίοδο. Στεναχωριόμαστε που δεν μπορεί να τη δει περισσότερος κόσμος λόγω των μέτρων, αλλά θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και να δημιουργούμε τέτοιες ενέργειες στον Πειραιά, για να αναδεικνύουμε τον δικό μας πολιτιστικό πλούτο, αλλά και να φιλοξενούμε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, όπως αυτό», είπε σχετικά ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Πρόκειται για μερικούς από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ως κίνητρο να πυροδοτήσουν μέσα από τα έργα τους την αναζήτηση της τέχνης και του πολιτισμού μέσα από σύγχρονα έργα, με την οργάνωση και την επιμέλεια να έχει αναλάβει ο Εμμανουήλ Μαυρομάτης.

Μέσα σε δύσκολους καιρούς η έκθεση αυτή καθιστά τον Πειραιά σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας ενώ μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς αλλά και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με την μοντέρνα τέχνη.

Tο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ είναι οι μεγάλοι χορηγοί, ενώ το MEGA, το One Channel και το in.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Δεκεμβρίου και λειτουργεί κάθε μέρα από τις 10 έως τις 2 το πρωί και το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 8 και τα σαββατοκύριακα 10 με 2 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.