Εκατοντάδες μετανάστες που ζουν στη χώρα μας έχουν στήσει γλέντι στην πλατεία Μοναστηρακίου, λίγα λεπτά προτού το ρολόι, σημάνει μεσάνυχτα.

Η πλατεία έχει «βουλιάξει» από κόσμο. Τα μέτρα και οι αποστάσεις έχουν πάει «περίπατο».

Λίγα λεπτά προτού τα περίπτερα και οι κάβες κλείσουν κατ’ εφαρμογή των μέτρων για περιορισμό της πώλησης αλκοόλ με απώτερο στόχο την αποφυγή του συνωστισμού, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν προμηθευτεί μπύρες και άλλα αλκοολούχα ποτά για να περάσουν τη νύχτα στις πλατείες.

Παρόμοια εικόνα συνωστισμού και στα Εξάρχεια. Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 και παρά το γεγονός πως όλα τα μπαρ είχαν κλείσει οι παρέες παρέμεναν στοιβαγμένες στα πεζοδρόμια, ενώ όπως φαίνεται και στα πλάνα του MEGA, οι προμήθειες αλκοόλ για τις επόμενες ώρες, έφταναν μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Γεμάτη από κόσμο και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Δεκάδες νεαροί κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις και χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ μεταφέρεται από τα μπαρ στα παγκάκια.

Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής κάθε βράδυ μαζεύονται πάνω από 1.000 νεαροί. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση κάτοικοι αλλά και οι υπεύθυνοι του δήμου εκφράζουν φόβους για μετάδοση του ιού στην περιοχή.

Για την εφαρμογή του μέτρου ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός στις πλατείες, η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει σχέδιο που περιλαμβάνει περιπολίες αλλά και αποκλεισμό πλατειών με κορδέλες.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες φέρνουν στο τραπέζι νέα μέτρα.

Μεταξύ αυτών των μέτρων που συζητούνται είναι η καθολική χρήση της μάσκας, ο περιορισμός των μετακινήσεων για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και ο περιορισμός των μετακινήσεων κατά τις βραδινές ώρες.

Κλείνουν τα περίπτερα, γεμίζουν οι πλατείες

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου, καταγράφοντας την κατάσταση με τα μέτρα.

Νωρίς το βράδυ, αρκετός ήταν ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στο σημείο, με τους περισσότερους να μην φορούν μάσκες και να μην τηρούν τις αποστάσεις.

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι στις πλατείες είναι εντατικοί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA