Νέα μεγάλη διάκριση για το Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το περιοδικό «ΤΙΜΕ» τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που σημάδεψαν με την παρουσία και τη δράση τους το 2020.

Το αμερικάνικο περιοδικό TIME συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη λίστα με τους 100 ανθρώπους, που είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο το 2020.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ βρίσκεται δίπλα σε παγκόσμιους ηγέτες όπως ο Τραμπ, η Μέρκελ, ο Ζι Ζιπίνγκ και ο πρίγκηπας Χάρι. Πρωταγωνιστές που ανέδειξε η πανδημία, όπως ο καθηγητής Φάουτσι και νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη, αλλά και ακτιβιστές καλλιτέχνες όπως η Τζένιφερ Χάντσον και ο Μάικλ Τζόρνταν.

«Κάποτε τον ρώτησα τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε: »Το στέμμα έφτασε». Οπωσδήποτε έφτασε.»

Ο Γιάννης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους πρωτοπόρους, που σημάδεψαν το 2020, όχι μόνο με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα. Κυρίως με τη στάση του ίδιου και της ομάδας του, του Μιλγουόκι, που αρνήθηκαν να παίξουν με το Ορλάντο, διαμαρτυρόμενοι για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο συνοδευτικό κείμενο ο θρύλος του ΝΒΑ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

«Ένας ήρωας στον αθλητισμό είναι κάτι παραπάνω από τα ρεκόρ του. Ο Γιάννης δίνει το παράδειγμα κάνοντας αγώνα γι’ αυτό που πιστεύει.»

Η λίστα του ΤΙΜΕ περιλαμβάνει κι άλλες προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, όπως ο Λιούις Χάμιλτον, ο Ντουέιν Γουέιντ και η Ναόμι Οσάκα.