Μέτρα προστασίας των υγειονομικών ζητά το ΚΙΝΑΛ

Παλινωδίες και εκπτώσεις στη διενέργεια των τεστ για τους υγειονομικούς χρεώνει στην κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ και ζητά μέτρα για να μην αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα στους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των δομών υγείας. Ο τομεάρχης υγείας του ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ότι είναι εκτός λειτουργίας ο μοριακός αναλυτής του ΑΧΕΠΑ

Παλινωδίες και εκπτώσεις στη διενέργεια των τεστ για τους υγειονομικούς χρεώνει στην κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των κρουσμάτων για γιατρούς, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των δομών υγείας.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να λάβει ακόμα και τώρα, τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των υγειονομικών όσο και για την συντήρηση του εξοπλισμού των νοσοκομείων, προκειμένου να μην ζήσει η Χώρα μας τραγικές καταστάσεις, που μέχρι σήμερα έχουμε αποφύγει» τονίζει ο τομεάρχης υγείας ΚΙΝΑΛ Αντρέας Πουλάς.

Εκτός λειτουργίας ο μοριακός αναλυτής του ΑΧΕΠΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

Με παλινωδίες και εκπτώσεις στη διενέργεια τεστ COVID-19 στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας η κυβέρνηση οδηγεί μαθηματικά στην αύξηση των κρουσμάτων των υγειονομικών, θέτοντας στην πράξη εκτός μάχης το προσωπικό των νοσοκομείων.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των υγειονομικών του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που προστίθενται σε εκείνα και άλλων νοσοκομείων, καθώς και η θέση εκτός λειτουργίας του μοριακού αναλυτή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, επιβεβαιώνουν με τον πιο ηχηρό τρόπο τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη προστασίας των νοσοκομείων ιδιαίτερα την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα να έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου και την ανάγκη να προστατευθούν ως κόρη οφθαλμού οι υγειονομικές δομές της Χώρας από τον κοροναϊό.

Καλούμε λοιπόν, το Υπουργείο Υγείας να λάβει ακόμα και τώρα, τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των υγειονομικών όσο και για την συντήρηση του εξοπλισμού των νοσοκομείων, προκειμένου να μην ζήσει η Χώρα μας τραγικές καταστάσεις, που μέχρι σήμερα έχουμε αποφύγει.

Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk