Εγκληματική ανευθυνότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, επέδειξαν τρεις Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με το MEGA, παρά το γεγονός ότι είχαν διαγνωσθεί με κοροναϊό, εκείνοι έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν από την Πάτμο στον Πειραιά.

Όταν έφτασαν στον Πειραιά συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ και οι τρεις τους οδηγήθηκαν σε απομόνωση.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα λιμάνια

Την ίδια στιγμή, από το πρωί της Κυριακής έχουν ξεκινήσει στο λιμάνι του Πειραιά οι επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κοροναϊό σε ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν από τα νησιά στην Αττική, από τα ειδικά κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής παρουσία του Γιώργου Πατούλη.

Η ερχόμενη βδομάδα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη με το βλέμμα των ειδικών να είναι στραμμένο προς τους εκδρομείς που επιστρέφουν, από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Από αύριο τίθενται σε ισχύ και τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για όσους επιστρέφουν από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπου ανήκουν, πέραν της Περιφέρειας Αττικής και:

  • η Περιφέρεια Κρήτης,
  • η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
  • οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.