Στην παρατηρούμενη χαλάρωση από την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της δευτερολογίας του.

Η κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα ή και να χαλαρώσει μέτρα που έχουν ληφθεί, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η ανάγκη για εγρήγορση από όλους είναι μεγαλύτερη από ότι ήταν πριν από ένα μήνα. Τώρα γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τουριστικές ροές θα υπάρχουν εισερχόμενα κρούσματα.

Για να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα κρούσματα και να μην έχουμε εστίες μετάδοσης, απαιτείται να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη οφείλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε σε εγρήγορση.

Πρέπει να μας προβληματίσουν τα φαινόμενα χαλάρωσης είπε ο κ. Μητσοτάκης και διεμήνυσε πως οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και συστηματικοί στον τουρισμό και την εστίαση. Θα επιβάλλονται και οι κυρώσεις, πρόσθεσε και μίλησε για την ανάγκη συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χρήση μάσκας.

Δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε. Ο ιός κινείται σε χαμηλά επίπεδα αλλά οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, είπε ο πρωθυπουργός.