Απάντηση σε υψηλούς τόνους και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η. κ. Γεννηματά απαντώντας στα περί ντροπής που της καταλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

«Το Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη την οποία πολέμησε ο κ. Τσίπρας λυσσαλέα» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» σημείωσε.

«Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους» συνέχισε.

«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα, για να κάνεις το καλό παιδί. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος» υπογράμμισε και συνέχισε: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

Αναφερόμενο στο νομοσχέδιο επεσήμανε ότι η εποχή που έρχεται το νομοσχέδιο δεν είναι αθώα. Όπως είπε θέλετε να προλάβετε τις κινητοποιήσεις που θα έχουμε τον φθινόπωρο. Απέναντι στο μισος μισθός, μισή δουλειά, απέναντι στα λουκέτα.

«Θέλατε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες. Διατάξεις από το χρονοντούλαπο της δεξιάς, είπε χαρακτηριστικά. Η εύκολη λύση θα ήταν να σηκωθούμε να φύγουμε, δεν πέφτουμε στις παγίδες που στήνεται κ. Μητσοτάκη.

Θέλουμε ένα πλαίσιο που θα προστατεύει το δικαίωμα, την κυκλοφορία και την περιουσία των πολιτών. Αυτό το νομοσχέδιο που φέρατε προωθούσε τον αυταρχισμό.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία της κ. Γεννηματά στη Βουλή