Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αναμένονται περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, σημείωσε ο καθηγητής Παθολογίας και πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος,  μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για τη νόσο.

Ο κ. Δημόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σε ένα βαθμό η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται και στην εντατικοποίηση των ελέγχων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Επανέλαβε τη σημασία του τρίπτυχου -τήρηση των αποστάσεων, προσωπική υγιεινή, χρήση μάσκας- που συνιστούν οι ειδικοί, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων και τον κίνδυνο εισαγόμενων κρουσμάτων είπε ότι χρειάζεται να εφαρμόζονται τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί μια πιθανή έξαρση των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στον αγώνα δρόμου που γίνεται για το φάρμακο για τον κορωνοϊό τόνισε μεταξύ άλλων πως χρειάζονται ειδικά αντιϊκά φάρμακα, φάρμακα όπως η κολχικίνη, και χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που έχουν ασθενήσει και αναρρώσει. Παγκοσμίως γίνονται πολύ εντατικές ερευνητικές προσπάθειες για το εμβόλιο, σημείωσε.