Για την αξία της πρόληψης και τη μνήμη της συζύγου του Κατερίνας, που έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από μία σπάνια μορφή καρκίνου, ο Αλέξανδρος Γεωργίου θα τρέξει 573 χιλιόμετρα από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έως την Κερατέα.

Με αυτόν τον τρόπο, θέλει να τιμήσει την αγαπημένη του Κατερίνα, αλλά και όσους άλλους νικήθηκαν από την επάρατη νόσο ή παλεύουν αυτή τη στιγμή με τον καρκίνο. Η εθελοντική αυτή διοργάνωση γίνεται επίσης και για τους συγγενείς όλων εκείνων που νοσούν από καρκίνο και με πόνο και υπομονή στέκονται ακούραστα στο πλάι των δικών τους ανθρώπων.

O κ. Γεωργίου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για τη διοργάνωση αυτή, για το σκοπό και το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζει αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το «For Katerina» δεν είναι διοργάνωση αγωνιστικού χαρακτήρα (αγώνας δρόμου) αλλά τιμητικός-συμβολικός δρόμος τρεξίματος με κοινωνικό μήνυμα. Στο γεγονός θα τρέξει αποκλειστικά ο σύζυγος της Κατερίνας, Αλέξανδρος Γεωργίου, δρομέας υπεραποστάσεων.

Τα 573 χιλιόμετρα της διαδρομής Νεάπολη Θεσσαλονίκης – Κερατέα ακολουθεί την πορεία της ζωής της Κατερίνας από τη πόλη που γεννήθηκε ως τη πόλη που ζούσε με τον σύζυγο και τον γιο της. Ο Αλέξανδρος Γεωργίου θα τρέξει τη διαδρομή αυτή σε οκτώ μέρες και θα περάσει από εννέα πόλεις.