Νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία το βράδυ της Παρασκευής στην Βούλα, ενός 45χρονου ιδιώτη που εμφανίζεται – σύμφωνα με διπλά ταξιδιωτικά έγγραφα-  βελγικής καταγωγής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο  του protothema.gr στο σημείο του εγκλήματος, έχουν σπεύσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν εξονυχιστικά την είσοδο της πολυκατοικίας, αναζητώντας τυχόν αποτυπώματα κι άλλα ευρήματα που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Ο δρόμος έχει αποκλειστεί, ενώ οι αστυνομικοί συνομιλούν με τους γείτονες που βγήκαν στο δρόμο για να δουν τι είχε συμβεί.

Οι αρχές συνέλεξαν και υλικό από τις κάμερες στις εισόδους των σπιτιών, το οποίο και θα εξεταστεί τις επόμενες ώρες.

Πώς έγινε το φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες  δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν τον αλλοδαπό και στο σημείο βρέθηκαν σφαίρες των 9μμ. Η ΕΛΑΣ δεν έχει διευκρινίσει ακόμη αν τα αναφερόμενα στοιχεία του θύματος είναι τα πραγματικά,  αν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για οτιδήποτε και κυρίως ποια ήταν η επαγγελματική ιδιότητά του αφού ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα αναφερόμενα για συμμετοχή του σε εμπορικές δραστηριότητες. Κάτι που επιχειρείται να διασταυρωθεί μέσω interpol και Εuropol.

Τι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ

Εκείνο που προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ είναι οι συνεχείς εγκληματικές επιθέσεις στα νότια προάστια της Αθήνας μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία κλπ) την Αυστραλία κι αλλού για τις οποίες πολλές από αυτές αποδίδονται στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα.

Άλλα μαφιόζικα χτυπήματα που έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ

Προηγούμενο δείγμα η εν ψυχρώ δολοφονία, τον περασμένο Ιανουάριο, δύο μελών της μαφίας του Μαυροβουνίου σε ταβέρνα στη Βάρη. Με τη συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη της Αττικής να μετατρέπεται -όπως πιστεύουν αστυνομικοί- σε χώρο επίλυσης διαφορών ξένων «μαφιών» ή άλλων εκκρεμοτήτων. Με παροικίες αλλοδαπών κακοποιών να στεγάζονται εκεί.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2017 είχε δολοφονηθεί στον Νέο Κόσμο ένας 56χρονος Βέλγος που διαπιστώθηκε ότι είχε έλθει στην χώρα μας για να συναντηθεί με μέλη της αλβανικής μαφίας.Ο 56χρονος, περίπου μία ώρα πριν τη δολοφονία του στις 16 Ιουνίου 2017 είχε λάβει sms, που έγραφε τη διεύθυνση και την ώρα που θα συναντούσε τρεις Αλβανούς στο Νέο Κόσμο. Ο αποστολέας ήταν 32χρονος ο οποίος συνελήφθη το 2019 στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ήταν μέλος αλβανικής μαφίας.