Επιπλέον κίνητρα για την ενίσχυση του τομέα των οπτικοακουστικών έργων αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων δίνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω του νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η αύξηση του cash rebate από 35%, που είναι σήμερα, σε 40% επί των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής, καθώς και η διεύρυνση των δικαιούχων ενίσχυσης.

Επίσης, η διαδικασία ελέγχου για το cash rebate συντομεύεται χρονικά σε πολύ σημαντικό βαθμό και αυτό γιατί απλουστεύονται και επιταχύνονται πρώτον η  διαδικασία αξιολόγησης και υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων και δεύτερον η διαδικασία πιστοποίησης και χορήγησης της επιδότησης, αιτήματα τα οποία είχαν θέσει και οι ίδιοι οι παραγωγοί.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» συνέταξε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες.

 

Θεσμοθετείται η άυλη συνταγογράφηση

Παράλληλα, με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, διευρύνεται η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, η οποία έγινε πράξη εν μέσω της καραντίνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 375.000 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στο σύστημα, ενώ πάνω από ένα εκατ. συνταγές έχουν συνταγογραφηθεί και εκτελεστεί με τον τρόπο αυτό.

Καθιερώνεται η ηλεκτρονική αίτηση για λογοθεραπεία και εργοθεραπεία

Στο πλαίσιο της απλοποίησης των διαδικασιών και της διευκόλυνσης των πολιτών, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντάσσει μια ακόμα υπηρεσία στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, gov.gr. Αυτή της ηλεκτρονικής αίτησης και υποβολής εγγράφων για την αποζημίωση ειδικών θεραπειών όπως η λογοθεραπεία και ηεργοθεραπεία. Ο πολίτης μέσω του gov.gr θα κάνει την αίτησή του και  θα υποβάλει ψηφιακά τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ακολούθως, ο ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνει την αίτηση, θα την ελέγχει, θα εκκαθαρίζεται και θα πιστώνονται στους δικαιούχους τα χρήματα.