Μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 17,2% τον Απρίλιο

Απρόσμενα χαμηλή η πτώση αλλά δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, σύμφωνα με τον Θοδωρή Σκυλακάκη

Τα καθαρά φορολογικά έσοδα του Απριλίου μειώθηκαν, σε σχέση με τον αρχικό στόχο του προϋπολογισμού, από τα 3.428 εκ. στα 2.840 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά 17,2%.

Η μείωση αυτή είναι απρόσμενα χαμηλή, με δεδομένο ότι το Μάρτιο είχε ξεκινήσει το κλείσιμο της οικονομίας, ενώ ίσχυαν και οι φορολογικές αναστολές, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης παρουσιάζοντας το προσωρινό Δελτίο Εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού Απριλίου.

Είναι σαφές ότι το κίνητρο που δόθηκε στον Φ.Π.Α., αλλά προπαντός η εμπεδωμένη κουλτούρα πληρωμών  είχαν θετική επίπτωση στα έσοδα του Απριλίου, όπως και κάποια άλλα στοιχεία που αφορούν την πραγματική οικονομία (π.χ. τα θετικά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα).

Τα ικανοποιητικά στοιχεία του Απριλίου δεν πρέπει να δημιουργούν εφησυχασμό, τόνισε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αφού από πλευράς φορολογικών εσόδων οι συνέπειες του lock-down θα μεγιστοποιηθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς στα φορολογικά έσοδα υπάρχει χρονική υστέρηση μεταξύ όσων συμβαίνουν στην πραγματική οικονομία και των επιπτώσεων στα φορολογικά έσοδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk