Η Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία

Τι συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπραντ Σμιθ – Τι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Microsoft

Τον περασμένο Ιανουάριο στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ είχε συναντήσει περίπου 40 πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών. Ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τότε συζητήθηκε η πιθανότητα συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, της τεχνολογίας και των ψηφιακών δυνατοτήτων. Ο Σμιθ ζήτησε από τον Μητσοτάκη να μείνουν σε επαφή.

Όπως και έγινε. Ο πρόεδρος της Microsoft ήρθε στην Αθήνα στο τέλος Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία. Στη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη ο Σμιθ μίλησε για την ιδέα μιας «εικονικής εμπειρίας» της αρχαίας Ολυμπίας. Η ιδέα ήταν ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας μέσ΄από το κινητό του (αλλά και απ΄το σπίτι του) να έχει τη δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων, όπως αυτά εκτιμάται, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα.

Η αρχική ιδέα μάλιστα ήταν το project να ξεκινήσει με την αφή της ολυμπιακής φλόγας και να λανσαριστεί επίσημα κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο. Το πρόλαβε ο κορονοϊός.

Το πρότζεκτ – πολιτιστική χορηγία της Microsoft – εγκρίθηκε προ ημερών από το ΚΑΣ και προχωρά. Συνέδραμε τα μέγιστα ο CEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ενώ τη συνεννόηση με τον Σμιθ και το υπουργείο Πολιτισμού από το πρωθυπουργικό γραφείο είχε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Δεν αποκλείω το πρότζεκτ της Ολυμπίας να είναι η αρχή μιας ωραίας συνεργασίας, αφού ακούω ότι η Microsoft ενδιαφέρεται και για την υλοποίηση άλλων πρότζεκτ στον τομέα της τεχνολογίας. Ίδωμεν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk