Ο πρωθυπουργός ήταν για τρίτη νύχτα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο St. Thomas του Λονδίνου, μισό μίλι από την Downing Street, αφού οδηγήθηκε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα.

Πληροφορίες δείχνουν ότι «ανταποκρίθηκε στη θεραπεία» και συζητούσε ξανά με τους γιατρούς του. Όμως, έγινε αναφορά στο θέμα της ενασχόλησής του με τα κοινά σήμερα ότι ο κ. Τζόνσον, θα βρισκόταν εκτός εργασίας για εβδομάδες ακόμη και μήνες, αν αυτό συμβούλευαν οι γιατροί του.

Η κατάσταση της υγείας του

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι οι σοβαρά άρρωστοι ασθενείς χρειάζονται γενικά μια εβδομάδα ανάπαυσης για κάθε ημέρα που μένουν σε ΜΕΘ.

Επιμένοντας ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επιστροφή του κ. Τζόνσον, ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει απόλυτα τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας».

Η ενθουσιώδης είδηση ​​της βελτίωσής του δόθηκε από τον Καγκελάριο Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος δήλωσε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου: «Το πιο πρόσφατο νέο από το νοσοκομείο είναι ότι ο πρωθυπουργός παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου η κατάστασή του βελτιώνεται».

«Μπορώ να σας πω επίσης ότι έχει καθίσει στο κρεβάτι και αλληλεπιδρά θετικά με την κλινική ομάδα». Ο κ. Σούνακ προσέθεσε: «Ο Πρωθυπουργός δεν είναι μόνο συνάδελφός μου και προϊστάμενός μου, αλλά και ο φίλος μου και οι σκέψεις μου είναι μαζί του και στην οικογένειά του».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι ο κ. Τζόνσον «είναι πολύ καλύτερα» αφού μίλησε με τη Downing Street.

Ο κ. Τραμπ έστειλε τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό και την οικογένεια και τους φίλους του, προσθέτοντας: «Περνάει ακόμα μια δύσκολη περίοδο, αλλά φαίνεται να είναι καλύτερα».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού προσέθεσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τα μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει ο πρωθυπουργός. Η δημόσια ανταπόκριση στον κοροναϊό ήταν φανταστική».

Πηγή: thesun.co.uk