Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται επί καθημερινής βάσεως σε επαφές με τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση είναι, ενώ παρακολουθούν και το πρόγραμμα εκγύμννασης που κάνουν στο σπίτι. Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι σε συζητήσεις μόνιμα με τους συνεργάτες του για να γνωρίζει τα πάντα για τους παίκτες, ενώ έχει κάνει μια προεργασία για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση επανέναρξης της σεζόν.

Ακόμα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τη φετινή χρονιά κι αν θα συνεχιστεί ή αν θα διακοπεί, όμως ο Μαρτίνς θέλει να είναι πανέτοιμος και για αυτό έχει καταστρώσει τα σχέδια του, για την μίνι προετοιμασία που θα ακολουθήσουν οι Πειραιώτες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εκείνο που θέλει να ξέρει είναι το ακριβές διάστημα που θα έχει στη διάθεσή του μέχρι το πρώτο επίσημο ματς, ενώ από εκεί και πέρα εφόσον γνωρίζει πότε θα είναι η… πρεμιέρα θα κλείσει δεδομένα 2-3 φιλικά για να βρουν οι ποδοσφαιριστές του αγωνιστικό ρυθμό. Τέλος, το μόνο σίγουρο στο πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού είναι ότι δεν θα «φορτώσει» με πολύ ένταση το πρόγραμμα προπόνησης και δεν θα επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές του, διότι θα δίνουν παιχνίδια κάθε 3-4 μέρες.