Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε την έναρξη της Μεγάλης εβδομάδας στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου προτρέποντας τους ανθρώπους να σκεφτύν «τι καλό μπορούμε να κάνουμε για τους άλλους».

Ημέρα εορτής και μηνύματος

Η Κυριακή των Βαΐων προσελκύει συνήθως δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη του Βατικανού και περιλαμβάνει μια μακρά πομπή καρδιναλίων, ιερέων και οπαδών που μεταφέρουν φοινικόδεντρα.

Σήμερα κρατήθηκε από ένα άλλον βωμό χρησιμοποιούμενο από τον Πάπα Φραγκίσκο και παρακολούθησαν περίπου δώδεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων βοηθών, καλόγριες και μια μικρή χορωδία που ασκεί κοινωνική αποστασιοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, είπε: «Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην επηρεαζόμαστε από εκείνα που έχουν λιγότερη σημασία. Να ανακαλύψουμε ξανά ότι η ζωή δεν είναι χρήσιμη αν δεν αξιοποείται για να εξυπηρετήσει άλλους. Γιατί η ζωή μετράται με αγάπη».

«Μπορούμε να φτάσουμε σε εκείνους που υποφέρουν και τους περισσότερους που έχουν ανάγκη. Δε μπορούμε να ανησυχούμε για αυτό που μας λείπει, αλλά τι καλό μπορούμε να κάνουμε για τους άλλους».

Πηγή: theguardian.com