Ο κοροναϊός έχει «γονατίσει» την παγκόσμια οικονομία και αυτό έχει επιρροή και στον κόσμο των σπορ. Στην Premier League σκέφτονται περικοπές σε όλα, όμως αυτή η κίνηση δεν αρέσει στα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια για τη μετάδοση του πρωταθλήματος.

Για να μη ζητήσουν μεγάλη αποζημίωση λόγω της αναστολής των αγώνων, Sky και BT στην Αγγλία ζητούν το δικαίωμα να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες της Premier League τη νέα σεζόν.

Το τριετές συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, αξίας 5 δις λιρών, επιτρέπει στο Sky να καλύψει 128 παιχνίδια και 52 στο BT. Και οι δύο πάροχοι έχουν ζητήσει να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες, ώστε να ανακτήσουν πελάτες που έχουν διακόψει τις συνδρομές τους κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω του κορωνοϊού.

Οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή στην υπάρχουσα συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την Ofcom (εταιρεία τηλεπικοινωνιών), η οποία εφαρμόζει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το μερίδιο αγοράς, αλλά δεδομένων των εκτάκτων περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί, είναι απίθανο η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης να εμποδίσει προτάσεις που αποσκοπούν στην παροχή περισσότερου περιεχομένου για τους τηλεθεατές.