Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο αγώνας Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League ήταν μια από τις βασικές αιτίες της εξάπλωσης του Covid-19 στην πόλη σύμφωνα με τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της πόλης, Μάθιου Αστον.

Στις 11 Μαρτίου, 54.000 θεατές βρέθηκαν στο Ανφιλντ για να δουν το παιχνίδι – ρεβάνς για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης και σύμφωνα με τον Αστον, αποτέλεσε την κύρια αιτία για την άνοδο τον κρουσμάτων σε πάνω από 250 στην πόλη.

«Δεν ήταν η σωστή απόφαση να γίνει το ματς. Ο κόσμος δεν παίρνει με πρόθεση κακές αποφάσεις, ίσως η κυβέρνηση δεν κατάλαβε αρκετά νωρίς τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αν και είναι κάτι το οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ, το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν πιθανότατα ένα από τα γεγονότα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ιού στο Λίβερπουλ. Οι αρχές πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να μην κάνουν τα ίδια λάθη στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Γκάρι Λίνεκερ δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση: «Είδαμε τι έγινε στην Ιταλία από το ματς της Αταλάντα με τη Βαλένθια, και τι στην Ισπανία από τη ρεβάνς. Αν έγινε το ίδιο και στο Λίβερπουλ κάποιοι είναι υπεύθυνοι που επέτρεψαν τη διεξαγωγή του αγώνα.»