Αναμφίβολα η περίοδος 2009-2017 είναι η πιο σπουδαία στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού!

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα που είχαν για τους «ερυθρόλευκους», καθώς κατάφεραν να επαναφέρουν την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Θυμάστε, ωστόσο, πώς ξεκίνησε αυτή η «χρυσή» εποχή, που περιείχε 2 κατακτήσεις EuroLeague, 5 παρουσίες σε τελικούς και 6 συμμετοχές σε Final 4; Αν όχι, τότε η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση επιχειρεί να σας… φρεσκάρει τη μνήμη.

Πιο συγκεκριμένα, η EuroLeague ανέβασε βίντεο με τα highlights της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός, στις 2 Απριλίου 2009. Ήταν σαν σήμερα, 11 ολόκληρα χρόνια πριν, όταν η αρμάδα του Πειραιά «άλωνε» τη Μαδρίτη νικώντας τη Ρεάλ με 78-75 και με 3-1 νίκες επέστρεφε σε Final 4 EuroLeague, έπειτα από 10 χρόνια! Στο τουρνουά του Βερολίνου όμως, λίγες ημέρες μετά, ηττήθηκε στον ημιτελικό με 84-82 από τον Παναθηναϊκό και κατετάγη 4η.

Ωστόσο, από εκείνη τη στιγμή ουσιαστικά ξεκίνησε μία «ερυθρόλευκη» αυτοκρατορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση των back to back τροπαίων σε Κωνσταντινούπολη (2012) και Λονδίνο (2013) και τη, σχεδόν, ανελλιπώς παρουσία σε Final 4!

Δείτε τα στιγμιότυπα από τον «ερυθρόλευκο» θρίαμβο της Μαδρίτης: