Το γκολ που πέτυχε στο Εμιρέιτς και το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη θρυλική νίκη – πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στην Αρσεναλ ξεχωρίζει από τη μέχρι τώρα πορεία των Πειραιωτών ο Παπέ Αμπού Σισέ.

Ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ του Ολυμπιακού μιλώντας στους συμπατριώτες του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το να σκοράρεις απέναντι στην Άρσεναλ σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Ήμουν χαρούμενος για μένα και την ομάδα».

Παράλληλα, ο Αφρικανός σέντερ μπακ τόνισε ότι όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ και να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία του με την εθνική ομάδα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σισέ:

Το τι ήθελε να κάνει μικρός: «Ήθελα να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου και να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας σαν εκείνον, όμως η μοίρα τα έφερε αλλιώς»

Την ομάδα που στήριζε μικρός: «Ήμουν φίλαθλος αλλά και ball boy στην ομάδα της Πικίνε στην Σενεγάλη. Μου άρεσε πολύ αυτή η ομάδα και μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία έδωσα συμβουλές στα νέα παιδιά εκεί».

Τις συμβουλές του σε νεότερους: «Η συμβουλή μου προς εκείνους ήταν ίδια με εκείνη που είχα δώσει στον αδερφό μου. Πρέπει να δουλεύεις πολύ, να έχεις υπομονή και πάνω απ’ όλα να κάνεις σταθερά βήματα και όχι άλματα. Να μην βιάζεσαι. Όλα τα βήματα έχουν την σημασία τους».

Το ότι δεν πήρε συμμετοχές στο 2018 στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τη Σενεγάλη: «Με υποδέχθηκαν εξαιρετικά στα αποδυτήρια. Ένιωσα πολύ καλά και γρήγορα προσαρμόστηκα.

Δεν στεναχωρήθηκα ούτε και νευρίασα γιατί δεν αγωνίστηκα ιδιαίτερα. Όπως κάθε παίκτης θα ήθελα να παίξω και να παίξω παραπάνω αλλά έτσι είναι αυτά. Όνειρό μου και επιθυμία μου είναι να σηκώσω ένα τρόπαιο με την ομάδα».

Το μεγαλύτερο παιχνίδι του στη σεζόν κι εάν ήταν με την Άρσεναλ: «Το να σκοράρεις απέναντι στην Άρσεναλ σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Ήμουν χαρούμενος για μένα και την ομάδα, κυρίως γιατί είχαμε ανάγκη αυτό το γκολ για την πρόκριση».