Μέχρι Ιούλιο τα πρωταθλήματα, Αύγουστο Champions και Europa League!

Τι αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – Ποιες διοργανώσεις μετατίθενται για το 2022.

Ο κοροναϊός έχει «παγώσει» τα πάντα. Σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά και το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες έχουν τεθεί σε υποχρεωτική… αργία και ουδείς γνωρίζει πότε, πως και εάν θα ξεκινήσουν και πάλι οι διοργανώσεις.

Οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ποδοσφαίρου, πάντως, είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να ολοκληρωθούν τόσο οι εγχώριες διοργανώσεις όσο και οι ευρωπαϊκές.

Αυτό φάνηκε με τον πλέον περίτρανο τρόπο στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ανάμεσα στους ανθρώπους της UEFA και τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η επιμήκυνση της σεζόν. Να παραταθεί δηλαδή η αγωνιστική σεζόν για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, θα υπάρξει παράταση για τα εγχώρια πρωταθλήματα και τα Κύπελλα θα είναι μέχρι τέλη Ιουλίου, προκειμένου μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθούν τα Champions και Europa League.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετατεθεί και η έναρξη της νέας σεζόν. Για παράδειγμα, το Champions League της επόμενης σεζόν αντί για Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μέσα-τέλη Οκτωβρίου.

Αντίστοιχη αλλαγή στις ημερομηνίες έναρξης θα υπάρξει και στις λίγκες, προφανώς. Όσον αφορά στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, τα είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, όλα τα ματς αναβάλλονται και δεν πρόκειται να διεξαχθούν νωρίτερα από το φθινόπωρο.

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk