Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα : H τηλεδιάσκεψη UEFA – Ομοσπονδιών και το σενάριο για επανέναρξη στις 21 Ιουνίου

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Ποια είναι τα τρία σενάρια που επεξεργάζεται η ευρωπαϊκό ομοσπονδία.

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA με τους γενικούς γραμματείς των 55 Ομοσπονδιών αναμένεται να βγάλει τον πρώτο… λευκό καπνό όσον αφορά την επανάνερξη, το καλεντάρι και το φινάλε των πρωταθλημάτων ανά την Ευρώπη.

Στη συνεδρίαση, που θα γίνει και με την συμμτοχή του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα με τον κορωνοϊό και να ανακοινωθεί το οριστικό deadline προκειμένου να τελειώσουν οι λίγκες. Αυτό αναμένεται να έχει αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη φορά, αφού σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera, το φινάλε των εθνικών πρωταθλημάτων θα μεταφερθεί για τις 31 Ιουλίου.

Η ίδια εφημερίδα παρουσιάζει και τα τρίπα πλάνα που έχει εκπονήσει η UEFA για την επανέναρξη της σεζόν, με το πιο… ακραίο να είναι αυτό της 21ης Ιουνίου.

Αναλυτικά τα τρία πλάνα:

-Το πρώτο προβλέπει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων στα μέσα Μαΐου, μια κάπως αισιόδοξη προοπτική δεδομένης της ανάγκης οι ομάδες, που υπενθυμίζεται πως δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στις προπονήσεις, να ξεκινήσουν μια μίνι προετοιμασία πριν ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις.

-Το δεύτερο σενάριο θέτει το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου ως προθεσμία για την επανέναρξη.

-Το τρίτο αποτελεί την έσχατη λύση με την UEFA να θέτει την 21η Ιουνίου ως ημερομηνία επανέναρξης των διοργανώσεων.

Μετά την τηλεδιάσκεψη με τις Ομοσπονδίες, έχει προγραμματιστεί μια νέα συνάντηση των δύο ομάδων εργασίας που έχει δημιουργήσει η UEFA, αυτής που μελετά το καλαντάρι κι εκείνης που αντιμετωπίζει την οικονομική ζημία της κρίσης.

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk