Τα νεότερα δεδομένα από την πανδημία και την επίδρασή της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας τηλεδιάσκεψης που όρισε η UEFA για το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης (1/4).

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία κάλεσε τους γενικούς γραμματείς των εθνικών ομοσπονδιών να συμμετάσχουν στη συζήτηση, στην οποία θα παρουσιαστούν τα πρώτα συμπεράσματα από τις δύο ομάδες εργασίας που συστήθηκαν προ 15νθημέρου, με σκοπό να εξετάσουν τις δυνατότητες επαναπρογραμματισμού των αγώνων, που έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Κατά την τηλεδιάσκεψη θα εξετασθούν οι εξελίξεις αναφορικά με τις διοργανώσεις της UEFA, ενώ θα συζητηθούν και θέματα που άπτονται των μεταγραφών και της παράτασης ισχύος των συμβολαίων που τελειώνουν στις 30 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Η UEFA έχει προσκαλέσει τους γενικούς γραμματείς των 55 μελών ενώσεων της σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 1 Απριλίου το μεσημέρι ώστε να μοιραστούν μια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των δύο γκρουπ εργασίας που δημιουργήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες και να συζητήσουμε τις επιλογές που υπάρχουν για τον ενδεχόμενο σχεδιασμό των αγώνων.

Η συνάντηση θα εξετάσει τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες μέλη της UEFA, των εθνικών ομάδων και των συλλόγων της UEFA, καθώς και τη συζήτηση σχετικά με την πρόοδο της FIFA και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα όπως οι συμβάσεις παικτών και τι θα γίνει με τις μεταγραφές».