Ο κορωνοϊός σαρώνει όλο τον πλανήτη, η Ελλάδα βλέπει τα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται, αλλά αυτές οι δύσκολες και κρίσιμες ώρες φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο. Και δείχνουν την αλληλεγγύη ορισμένων ανθρώπων. Μεταξύ αυτών αρκετοί από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Κόντρα στην είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες και έλεγε πως η Σούπερ Λίγκα διεκδικεί το… επίδομα των 800 ευρώ για τους παίκτες, έρχεται η πρωτοβουλία πολλών Ελλήνων του εξωτερικού, που σε συνεργασία με τους παίκτες που αγωνίζονται στη χώρα μας, μαζεύουν λεφτά για να δημιουργηθεί τουλάχιστον μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και με προοπτική, αν τα χρήματα είναι αρκετά, να δημιουργηθεί και μία δεύτερη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό είναι σε επαφή με τους αρχηγούς τόσο των τεσσάρων μεγάλων, όσο και των υπολοίπων ομάδων της Superleague με στόχο να μαζευτούν τα χρήματα.

Μάλιστα, ήδη έχει μαζευτεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό και ολοένα και περισσότεροι παίκτες δείχνουν διάθεση να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, βοηθώντας την Ελλάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Ενήμερες για την πρωτοβουλία είναι όλες οι ομάδες της Λίγκας, ενώ οι παίκτες έχουν έρθει εδώ και λίγες μέρες σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να ενημερωθούν για τις ανάγκες που υπάρχουν στη δημόσια υγεία και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να βοηθήσουν.