Μια πρωτόγνωρη κατάσταση (όπως για όλο τον κόσμο) περιέγραψε ο Καφού αναφερόμενος στο πως έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά του εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο Πορτογάλος μέσος του Ολυμπιακού τόνισε πως για πρώτη φορά περνάει τόσο χρόνο με την οικογένειά του ενώ μίλησε και για το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί.

Αναλυτικά:

«Ασχολούμαι όλη τη μέρα με τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Σηκώνομαι το πρωί και κάνω ασκήσεις μέσω Skype με φίλους μου από το Γκιμαράες. Το απόγευμα ασχολούμαι με το κινητό, βλέπω σειρές. Έτσι περνούν οι μέρες. Η ομάδα μας ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα για την αναβολή και περιμένουμε αυτήν την εβδομάδα τα νεότερα.

Πιθανότατα η καραντίνα θα παραταθεί. Έχουμε επίσης το πρόγραμμα γυμναστικής της ομάδας. Ο Ολυμπιακός μου έφερε ένα ποδήλατο γυμναστικής σπίτι.

Ποτέ δεν είχα περάσει τόσο χρόνο με την οικογένειά μου. Είμαστε σχεδόν δυο εβδομάδες έτσι. Δεν είναι εύκολο. Ποτέ δεν είχε φανταστεί τον εαυτό μου έτσι. Ελπίζω ο ιός να μην φθάσει σε εμάς. Όταν έχεις παιδιά, σκέφτεσαι διαφορετικά.

Βλέπω μια σειρά που είχα δει κι όταν ήμουν με τη Λέγκια για προετοιμασία στην Τουρκία. Το Shooter. Είδα επίσης τη σειρά Bodyguard κι ένα αφιέρωμα στη Formula 1.

O Ζοζέ Σα είναι γείτονας. Σκεφτήκαμε να τα πούμε, αλλά μετά φοβηθήκαμε για τα παιδιά μας. Πέρασε από το μυαλό μας να πάμε Πορτογαλία μόλις ξεκίνησε η κατάσταση, αλλά μετά το ξανασκεφτήκαμε καθώς στη χώρα μας θα ήταν χειρότερα και θα περιβαλλόμασταν από περισσότερο κόσμο. Αντιληφθήκαμε κάποια στιγμή ότι δεν θα μας άφηνε ούτε η ομάδα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων.

Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις το ρυθμό που έχεις όταν προπονείσαι κάθε μέρα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η διατροφή μας. Δεν κοιμάμαι τις ίδιες ώρες που κοιμόμουν φυσιολογικά. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία είναι να προπονηθώ κανονικά και να κάνω τις βόλτες που έκανε.

Πρέπει να εξηγήσω στο παιδί μου, που είναι σε κακή διάθεση και ζητά συνέχεια βόλτες στο πάρκο, γιατί δεν πρέπει να βγει έξω».