ηματογραφική οικογένεια έχασε ένα διακεκριμένο της μέλος, έναν αγαπητό άνθρωπο. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, επί δεκαετίες, ταυτίστηκε με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Κατόρθωσε ένα τοπικό φεστιβάλ, με σκληρή δουλειά, να το κάνει διεθνές. Ο ίδιος, συμμετείχε αρχικά, από το 1985, στις προσπάθειες στήριξης του θεσμού, και στη συνέχεια, στην καθιέρωσή του ως το κεντρικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη χώρα».

Με τα παραπάνω λόγια αρχίζει η συλλυπητήρια δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη για την απώλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Αντώνη Παπαδόπουλου, ο οποίος πέθανε πρόωρα, σε ηλικία μόλις 64 ετών από την επάρατη νόσο με την οποία πάλευε εδώ και μήνες.

Πράγματι, λίγοι πέτυχαν να μείνουν τόσα δημιουργικά χρόνια στην ηγεσία ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού όπως ο Αντώνης Παπαδόπουλος που υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ από το 1999 ως και την τελευταία στιγμή της ζωής του. Όπως η κ. Μενδώνη επισημαίνει, ο Παπαδόπουλος «πέτυχε με την απόλυτη αφοσίωσή του και την πίστη του σ’ αυτό που έκανε». Ο ίδιος είχε σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Ακαδημία του Κιέβου και σκηνοθετήσει οκτώ ταινίες μικρού μήκους.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος αγάπησε την ταινία μικρού μήκους, τόσο ως δημιουργός, όσο και ως υποστηρικτής των νέων κινηματογραφιστών στα πρώτα τους βήματα. Πολλοί Ελληνες σκηνοθέτες οφείλουν και σε εκείνον τόσο τα πρώτα βήματα όσο και την εξέλιξη τους. «Με τις πρωτοβουλίες του και την δραστηριότητά του, η Δράμα είναι σήμερα ο χώρος της ετήσιας συνάντησης των μικρομηκάδων τόσο της Ελλάδας όσο και των διεθνών δημιουργών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ στο οποίο ο Παπαδόπουλος διετέλεσε και Ειδικός Σύμβουλος Κινηματογραφίας.