Το τούρκικο πρωτάθλημα ήταν αυτό που κατέβασε τελευταίο ρολά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να τρομοκρατηθούν αναφορικά με τον κορωνοϊό και να είναι έξαλλοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.

Αυτήν την άποψη… μετέφερε και ο Βασίλιε Μίτσιτς. Ο γκαρντ της Εφές μίλησε στην «zurnal.rs» για τον τρόπο που βιώνει την πανδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία και τον φόβο των Αμερικανών συμπαικτών του.

Για την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος: «Είμαστε όλοι ελεύθεροι μέχρι την Κυριακή (22/3) και μετά θα δούμε τι θα μας πουν. Λάβαμε ένα μήνυμα να μην πάμε πουθενά και θα το σεβαστώ αυτό. Δεν θα είναι πρόβλημα για μένα. Θα ξεκουραστώ και θα γυμναστώ στο σπίτι.

Υπήρχε ρίσκο, αλλά δεν είχε εξαπλωθεί τόσο πολύ ο ιός. Όμως, εάν συνεχίζαμε τότε ο κίνδυνος θα ήταν μεγαλύτερος. Οι Αμερικανοί είχαν φοβηθεί περισσότερο απ’ όλους. Γενικά είχαν πανικοβληθεί. Από την άλλη, εγώ ήμουν εντάξει.

Προσπαθώ να μένω ήρεμος και να μην σκέφτομαι την όλη κατάσταση. Σίγουρα ο κόσμος θα αναθεωρήσει πως ευτυχία είναι τα χρήματα, η δόξα και κάθε υλικό. Ωστόσο, όπως λέω πάντα, όλοι είμαστε το ίδιο. Ελπίζω, όλο αυτό να κάνει τον κόσμο να σκέφτεται διαφορετικά».

Για την κατάσταση στην Τουρκία: «Αν και στην Ευρώπη υπήρχε μεγάλη έξαρση του ιού, εδώ έλεγαν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Υπήρξαν πολλά περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι καλύτερα από άλλες χώρες.

Κάνουν καλά τεστ εδώ και τα αποτελέσματα βγαίνουν πιο γρήγορα. Το κράτος έχει πάρει πολλά μέτρα, αλλά πλέον και ο υπόλοιπος κόσμος έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πριν από τρεις ημέρες όλα λειτουργούσαν κανονικά και ξαφνικά όλα έκλεισαν. Το 98% των μαγαζιών έχει κλείσει. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μας έχει μία μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων και παίρνουμε από εκεί φαγητό. Επίσης έχει και δικό του νοσοκομείο, όπου ελπίζω να μην χρειαστεί».