Ο Ρικ Πιτίνο ανήκει στο… παρελθόν. Και μπορεί να είναι μικρό το χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας, μπορεί να μην έχουμε αγωνιστικές δραστηριότητες, ούτε καν προπονήσεις, αλλά είναι δεδομένο ότι στον Παναθηναϊκό συζητούν ήδη για την επόμενη μέρα για τη μετά Πιτίνο εποχή. Κι όπως λένε οι πληροφορίες μας είναι… πολυθρόνα για δύο, που όμως ένας θα καθίσει.

Αν και ποτέ δεν μπορείς να πεις κάτι με βεβαιότητα, αν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, μοιάζει δεδομένο ότι ο επόμενος προπονητής του «τριφυλλιού» θα είναι Έλληνας. Κι ο Γιώργος Βόβορας αποτελεί μια εξόχως ισχυρή υποψηφιότητα. Αν δεν λήξει άδοξα η σεζόν, αν οι ομάδες κληθούν να παίξουν ξανά φέτος μπάσκετ, τότε είναι δεδομένο ότι ο νεαρός κόουτς θα πάρει τα ηνία και μαζί την ευκαιρία για το παραπάνω βήμα.

Ο Βόβορας έχει «ψήσει» με την παρουσία του τον κόσμο του «τριφυλλιού», πιστώνεται τις δύο πολύ καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στο μεσοδιάστημα της αλλαγής Πεδουλάκη – Πιτίνο, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στην ομάδα και μοιάζει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών. Μοναδικό… «αρνητικό» στοιχείο είναι η έλλειψη εμπειρίας.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φέτος αγωνιστική δράση κι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει προπονητή, ο οποίος θα σχεδιάσει τη νέα ομάδα, ενδεχομένως η απειρία του Βόβορα να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Υπάρχουν κάποιοι, κοντά στη διοίκηση της ομάδας, που προωθούν τη λύση Παπαθεοδώρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομά του στο ΟΑΚΑ…

Λίγο πριν ανακοινωθεί ο Ρικ Πιτίνο, υπήρχε μια τάση προς… Παπαθεοδώρου μετά. Ο… αστικός μύθος λέει πως όταν ανακοινώθηκε ο Αμερικανός κόουτς από το «τριφύλλι» η τότε προπόνηση στο «Παλατάκι» (σ.σ. ο Παπαθεοδώρου ήταν τότε προπονητής στον ΠΑΟΚ) ήταν γεμάτη ένταση, με τον Έλληνα κόουτς να είναι μέσα στα νεύρα.

Ο Παπαθεοδώρου έχει στο βιογραφικό του την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως ο Βόβορας έχει περισσότερα ερείσματα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Κάποιοι βλέπουν στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος βοηθού προπονητή ένα ταλεντάκι, όπως έβλεπαν και στο πρόσωπο του Ιτούδη, δίχως αυτό να σημαίνει ότι μπορεί σε αυτή τη φάση να γίνουν συνειρμοί.

Βεβαίως, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ήθελε να δει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να επιστρέφει, σκέφτεται πως η Φενέρμπαχτσε έχει οικονομικά προβλήματα, οπότε… λες; Δύσκολες, στα όρια του αδυνάτου περιπτώσεις. Κι αν μάλιστα απαιτηθεί να επιστρέψουν οι ομάδες στα παρκέ, τότε ο Βόβορας θα παίξει άνευ αντιπάλου.