Νέα ήθη και έθιμα δημιουργεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κοροναϊός. Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΠΟ, η Επιτροπή Εφέσεων θα συνεδριάσει την Τρίτη (17/3, 13:00) ,εν στα γραφεία στο Πάρκο Γουδί, αλλά η συμμετοχή θα εξελιχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας θα ασχοληθεί με την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, για το οποίο ο Αθλητικός Δικαστής της Superleague είχε επιβάλλει αφαίρεση 5 βαθμών.

Επειδή στην αίθουσα αναμενόταν κοσμοσυρροή, οι αρμόδιοι έλαβαν το μέτρο της τηλεδιάσκεψης. Στην Ομοσπονδία θα μεταβούν μόνο οι 3 δικαστές και θα βρεθούν στην αίθουσα με την γραμματέα και τον υπεύθυνο για τα πρακτικά.

Οι 20 δικηγόροι των Ολυμπιακού, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου και Λάρισας, θα συνδεθούν μέσω video από τα μέρη που θα βρίσκονται. Την εύρυθμη λειτουργία της σύνδεσης θα αναλάβει ένα βαν τεχνικής εταιρίας που θα μεταβεί στην ΕΠΟ.

Το δύσκολο κομμάτι θα είναι ο συντονισμός της συζήτησης, αφού ο μεγάλος αριθμός δικηγόρων είχε προκαλέσει λογομαχίες και διακοπές στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πέμπτης (12/3). Ωστόσο, αυτό θα αποδειχτεί επί του πρακτέου, ενώ η πρόθεση της Επιτροπής είναι να εκδικάσει την υπόθεση και να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες.