Εκτός από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του, ο Φεντερίκο Μακέντα έχει ένα αδιαμφισβήτητο προσόν: εκπροσωπείται από το γραφείο του Μίνο Ραϊόλα.

Ο ιταλός μεγαλοατζέντης έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο διασυνδέσεων ανά την υφήλιο και έχει τον τρόπο να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους πελάτες του.

Αυτό ισχύει και για τον Κίκο Μακέντα, ο οποίος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το μέλλον του.

Το πρόσφατο δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας Tuttomercatoweb για τον Μακέντα δεν ήταν τυχαίο.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο έχεις προσβάσεις σε ιταλούς μάνατζερ και συχνά τα ρεπορτάζ του προέρχονται από τέτοιες «πηγές».

Προφανώς, ένας ατζέντης έχει συμφέρον να προκαλέσει «φασαρία» για τον ποδοσφαιριστή τον οποίον εκπροσωπεί, ώστε να προσελκύσει την προσοχή άλλων ομάδων ή να διεκδικήσει μία πιο ευνοϊκή συμφωνία εκεί που ανήκει ο παίκτης.

Στην περίπτωση του Μακέντα, ο σκοπός δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα.

Σίγουρα, από την πλευρά του 29χρονου ποδοσφαιριστή καταβάλλονται προσπάθειες για να διερευνηθούν οι προθέσεις του Τσάβι Ρόκα.

Αφενός, εξαιτίας της απόκτησης του Καρλίτος, αφετέρου επειδή ο Μακέντα διανύει την πιο παραγωγική διετία της καριέρας του και θέλει να την εξαργυρώσει.

Ο Μακέντα δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Ο ιταλός επιθετικός περνάει καλά στην Ελλάδα, όμως αυτό δεν αρκεί για να εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Ο Μακέντα επιθυμεί να μάθει το ρόλο που θα έχει την επόμενη σεζόν και το κυριότερο, θα προτιμούσε να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία, με αυξημένες αποδοχές.

Ο Μακέντα ξέρει ότι στον Παναθηναϊκό ανέκοψε την καθοδική πορεία του και θέλει να το εξαργυρώσει.

Αν μείνει στο «Καλαφάτης» αλλά ως αναπληρωματικός του Καρλίτος, η αξία του θα πέσει ξανά.

Αυτό είναι κάτι που ο ιταλός στράικερ δεν πρόκειται να το δεχτεί.