Κούγιας: «Το Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία»

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος απάντησε στις «θριαμβολογίες των ΠΑΟΚ και Ξάνθης» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ δεν πρόκειται να επηρεαστούν από όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες.

Σκληρή απάντηση στις «θριαμβολογίες των ΠΑΟΚ και Ξάνθης» έδωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος τόνισε ότι «το Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία» ανάμεσα στις δύο ομάδες και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ δεν πρόκειται να επηρεαστούν από όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Μου απέστειλαν πριν από λίγο, το σκεπτικό και το διατακτικό του Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκρινε τις αιτήσεις των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ για την ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ, με το οποίο κρίθηκαν ένοχες οι δύο ΠΑΕ για πολυϊδιοκτησία και η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και για παράλειψη της ανακοινώσεως στη νόμιμη προθεσμία προς την ΕΕΑ της αλλαγής, όσον αφορά στο μετοχολόγιό της.

Έχω διαβάσει από το πρωί και μού έχουν μεταφέρει τις θριαμβολογίες, χωρίς καμία νομική ντροπή και με παντελή έλλειψη νομικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, στα ΜΜΕ όλης της Ελλάδος, του νομικού περιβάλλοντος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και διερωτώμαι τι δικαιολογία θα έχουν να προβάλουν οι συγκεκριμένοι νομικοί παραστάτες στους εντολείς τους (και ειδικά ο ένας που έβγαζε απαλλακτικές αποφάσεις στη «Δίκη» του Θωμαΐδη, χωρίς να έχει τις σχετικές δικογραφίες), όταν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, απαρτιζόμενη από εκλεκτούς Εφέτες, είτε θα υποβιβάσει (όπως ακόμη προβλέπεται από τους κανονισμούς), είτε θα αφαιρέσει βαθμούς από τις δύο κατηγορούμενες ΠΑΕ για τις παραβάσεις, για τις οποίες ήδη έχουν καταδικαστεί.

Όποιος διαθέτει σχετικές γνώσεις και μπορεί να διαβάσει τα όσα σκέφτηκε και τα όσα αποφάσισε – διέταξε το Συμβούλιο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όσον αφορά στην πολυϊδιοκτησία, η απόφαση είναι (και μάλιστα μετά από ουσιαστική και νομική έρευνα) ότι η παράβαση της πολυϊδιοκτησίας, αφενός μεν έχει διαπραχθεί και από τις δύο ΠΑΕ, αφετέρου δε ότι γι’ αυτόν το λόγο απορρίπτεται η σχετική αίτηση ακυρώσεως και αναστολής των επιβληθεισών  ποινών.

Όσον αφορά την παράβαση για την οποία είναι κατηγορούμενη μόνο η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, δηλαδή το ότι άλλαξε τους ιδιοκτήτες της, χωρίς να το ανακοινώσει, για να μην αποδειχτεί η πολυϊδιοκτησία, σε καμία περίπτωση η μερική αποδοχή του αιτήματος αναστολής δεν αφορά στην κρίση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού οργάνου της Super league, του τακτικού Δικαστή, κου Μάρκου, και γι’ αυτό το λόγο η ποινή της αφαιρέσεως των πέντε βαθμών από τον τρέχοντα βαθμολογικό πίνακα δεν εξαλείφεται.

Τα υπόλοιπα είναι για να κοροϊδεύουν αυτούς που δεν γνωρίζουν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το κάνουν, αφού μέχρι την ημέρα της εκδικάσεως της υποθέσεως απομένει μόνο ένα εικοσιτετράωρο και αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν επηρεάζουν τους τακτικούς Δικαστές και μάλιστα του βαθμού του Εφέτου.

Αθήνα, 11/3/2020

Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk