Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η επιλογή σπουδών είναι εύκολη υπόθεση. Τα πράγματα, όμως, σίγουρα γίνονται πολύ καλύτερα όταν μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε χωρίς περιορισμούς. Αυτό ακριβώς κερδίζουμε μέσα από το International Baccalaureate (IB), το Διεθνές Απολυτήριο που μπορεί να λειτουργήσει ως εισιτήριο για κάθε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Στις 28 Μαρτίου, όλοι οι μαθητές της Α’ Λυκείου έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις για το πρόγραμμα IB DP του Pierce και να ανοίξουν ένα νέο φάσμα δυνατοτήτων για τις σπουδές και το μέλλον τους.

Τι είναι το πρόγραμμα IB Diploma;

Η αποστήθιση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την εισαγωγή σε σχολές πρώτης επιλογής. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει το IB Diploma, ένα διετές προπανεπιστημιακό πρόγραμμα, με ακαδημαϊκή λογική. Πρόκειται για ένα πλήρες απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στην ανάπτυξη των ερευνητικών, επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, καθώς και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Αυτός είναι και ο λόγος που το Δίπλωμα που αποκτούν οι μαθητές μετά τη διεξαγωγή εξετάσεων στο τέλος του δεύτερου έτους (αντίστοιχη Γ’ Λυκείου), αναγνωρίζεται διεθνώς από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια και εργοδότες. Απευθύνεται σε μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Α’ Λυκείου.

Γιατί να επιλέξω το IB Diploma του Pierce;

Μικρές τάξεις, πρόσθετες συνεδρίες μαθημάτων και εξαιρετικά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία συνθέτουν την επιτυχία των μαθητών του IB Diploma σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

  • Τα ολιγομελή τμήματα 5 έως 15 μαθητών προωθούν την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη διαδραστική εκπαίδευση, επιτρέποντας τη διεύρυνση και την εμβάθυνση των γνώσεων.
  • Η διεθνής αναγνώριση του Pierce δεν είναι τυχαία: Κάθε χρόνο, οι μαθητές του έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού (μεταξύ άλλων, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο).
  • Όλοι οι συμμετέχοντες στο Pierce IB υποστηρίζονται με πρόσθετες συνεδρίες μαθημάτων. Έτσι, μπορούν να αποφύγουν τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν από την ιδιωτική ενισχυτική διδασκαλία.
  • Όλοι οι καθηγητές του Pierce IB διακρίνονται από υψηλή εξειδίκευση και κατάρτιση, αλλά και μεγάλη εμπειρία στο Πρόγραμμα Διπλώματος, με πολλούς εξ αυτών να διδάσκουν και στο Deree. Στην πλειονότητά τους (55%) οι εκπαιδευτικοί κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, ενώ όλοι (100%) διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc ή MA).
  • Κάθε χρόνο, πέντε άτομα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ως υπότροφοι, βάσει της επίδοσής τους στις εξετάσεις, της συνολικής τους αξιολόγησης αλλά και της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς τους.
  • Η μάθηση δεν τελειώνει στην τάξη. Οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Μεταξύ άλλων, αυτό συμπεριλαμβάνει την βιβλιοθήκη JSB Library, όπου μπορούν να αναζητήσουν πηγές που θα επεκτείνουν τις γνώσεις τους, την ACG Art Gallery προκειμένου να προωθήσουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά και το Simulated Trading Room, όπου μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία ενός επαγγελματικού οικονομικού περιβάλλοντος, με την υποστήριξη των τελευταίων τεχνολογικών μέσων.
  • Η εκπαίδευση γίνεται ακόμη πιο σφαιρική μέσα από τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρει το Κολλέγιο. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερους από 50 Ομίλους, πανελλήνιους ή ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και διεθνή προγράμματα.

Ποιος μπορεί να να λάβει μέρος στις εξετάσεις;

Κάθε μαθητής της Α’ Λυκείου μπορεί να συμμετέχει στις εισαγωγικές εξετάσεις για το IB DP πρόγραμμα του Pierce, είτε φοιτά ήδη σε αυτό είτε όχι. Η διαδικασία εισαγωγής περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά και μια συνέντευξη με καθηγητές του προγράμματος. Εκτός από τη φοίτησή τους στο Pierce, μέσα από τις εξετάσεις οι μαθητές διεκδικούν και μία από τις 9 υποτροφίες που θα διατεθούν για τη χρονιά 2020 – 21.

Δείτε όλα όσα κάνουν το IB Diploma του Pierce να ξεχωρίζει:

https://www.youtube.com/watch?v=Mkpfr5UhV-4&feature=youtu.be

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εισαγωγής στο πρόγραμμα IB DP του Pierce μπορείτε να βρείτε εδώ.