Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σοκάρει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την ιστορική πρόκριση που πήρε στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ και πλέον επόμενος αντίπαλος που θα βρεθεί στο δρόμο του είναι η Γουλβς του Ντανιέλ Ποντένσε.

Η κληρωτίδα δεν έκανε το… χατίρι στους «ερυθρόλευκους» και ανέδειξε ακόμη ένα ισχυρό εμπόδιο για το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς, με την πρώτη μάχη μεταξύ των δυο ομάδων να διεξάγεται στις 12 Μαρτίου στο Καραϊσκάκη, ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα στο «Μολινό».

Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει αγγλική ομάδα τη φετινή σεζόν, αφού είχαν προηγηθεί και οι αναμετρήσεις με την Άρσεναλ για τους «32» του Europa League, αλλά και με την Τότεναμ για τους ομίλους του Champions League.

Οι «Λύκοι» πάντως δεν αποτελούν μια αμιγώς βρετανική ομάδα, αφού το πορτογαλικό στοιχείο είναι παραπάνω από έντονο.

Πρώτος και… καλύτερος πρεσβευτής της Ιβηρικής χώρας είναι ο τεχνικός της ομάδας, Νούνο Εσπερίτο Σάντο, ο οποίος θα δώσει τη δική του προσωπική μάχη με τον ομόλογό του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Οι δυο Πορτογάλοι, μάλιστα, γνωρίζονται πολύ καλά από την κοινή τους θητεία ως ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της Γκιμαράες τη σεζόν 1994-1995, ενώ έχουν έρθει αντιμέτωποι συνολικά επτά φορές ως προπονητές (όλα τα παιχνίδια διεξήχθησαν στο πλαίσιο του πορτογαλικού πρωταθλήματος).

Το πάνω χέρι στη δική τους μάχη των… πάγκων έχει ο Νούνο, ο οποίος μετρά 3 νίκες έναντι 2 του συμπατριώτη του, ενώ άλλα δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Πλέον, οι δυο άνδρες ανανεώνουν το ραντεβού τους ενόψει των διπλών αναμετρήσεων μεταξύ Ολυμπιακού και Γουλβς, με τον 46χρονο τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το ρεκόρ του απέναντι στον προπονητή των «Λύκων» και συνάμα να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην επόμενη φάση του Europa League.

Το ιστορικό της μάχης των δύο προπονητών:

Γκιμαράρες – Πόρτο 0-2

Πόρτο – Γκιμαράες 3-0

Μαρίτιμο – Ρίο Αβε 1-0

Ρίο Αβε – Μαρίτιμο 1-1

Μαρίτιμο – Ρίο Αβε 1-1

Μαρίτιμο – Ρίο Αβε 0-1

Ρίο Αβε – Μαρίτιμο 0-1

*Με bold η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς